Dag 7 Terug in Amsterdam

26 juli 2010 | Wereld Aids Congres 2010

Wenen was een bijzondere conferentie. Er was veel nieuws, ook veel opbeurend nieuws, en veel nieuwe doelen zijn gesteld. Maar ook met vernieuwende inzichten. Treatment 2.0 (UNAIDS, zie hieronder een korte samenvatting), geeft een dergelijke vernieuwde visie.
Wenen was een conferentie met veel activisme en mensenrechtenperspectief en een daadwerkelijke menging van vele actoren in de aids-bestrijding en belangenbehartiging voor een optimaal leven met hiv: wetenschappers, epidemiologen, preventiewerkers, belangenbehartigers, kennisorganisaties, behandelaren, mannen, vrouwen, homo, hetero, jong oud, sekswerkers, druggebruikers en van alle soorten, maten en kleuren van de wereld.

Onze delegatie!
We waren in Wenen met een vrij grote delegatie om zo ons vrijwillige kader een mooie gelegenheid te bieden zich te presenteren (een aantal goede poster presentaties van Poz&Proud), maar ook om onze blik te verruimen en om hen te waarderen voor hun werk. Het was mooi om te zien hoe iedereen veel beleving had tijdens deze conferentie: dank voor jullie inzet, presentatie en rapportage op dit weblog en op het weblog van Poz&Proud.

Robert Witlox