Geen medicijn is doodzonde

Hiv-positieve vrouwen in beeld in de campagne van het Aids Fonds

Wereldwijd wordt slechts 37 procent van de mensen met hiv behandeld met hiv-remmers, zo blijkt uit nieuwe data van UNAIDS. Van de 35 miljoen mensen met hiv, krijgen 22 miljoen mensen géén medicijnen. Daardoor overlijden dagelijks nog altijd meer dan vierduizend mensen onnodig aan de gevolgen van aids. Met de campagne ‘Geen medicijnen is doodzonde’ vraagt het Aids Fonds aandacht voor de ongelijke toegang tot hiv-remmers in de wereld. De organisatie wil dat Nederland zich harder maakt voor betaalbare medicijnen, onder meer door het internationale patentensysteem te agenderen tijdens het voorzitterschap van de Europese Unie.

doodzonde_gloria_350Verhalen
De campagne bestaat onder andere uit een  fototentoonstelling van Sacha de Boer op het Museumplein in Amsterdam (in de hoek bij het Stedelijk Museum).  Daar staat op grootte panelen het verhaal van mensen uit verschillende hoeken van de wereld. Zij vertellen hun verhaal over leven met hiv in bijvoorbeeld Myanmar, Oekraïne, Zuid-Afrika en Congo. Ook is er een bijdrage uit Nederland.

Petitie
Ondersteun deze actie door de petitie te ondertekenen en versterk daarmee de actie van het Aids Fonds voor betaalbare hiv-medicatie waar ook ter wereld.

About The Author

redactie PVBlog

weblog door en voor vrouwen met hiv

Other posts by

Author his web site

19

05 2015

Your Comment