Verslag van de Vrouwendag in Rotterdam

door Shanaya

Afgelopen zaterdag 7 november hadden we een gezellige, georganiseerde vrouwendag in Rotterdam. Voor mij was dit de eerste keer dat ik ook van de partij was. Het begon om half twaalf en ik geloof dat er wel 12 vrouwen waren gekomen. Reina had gekookt en lekker worteltaart gemaakt. Ik was wel een beetje nerveus voordat ik naar binnen ging, maar iedereen was zo vrolijk, aardig en open dat ik me daardoor ook wel snel op mijn gemak voelde. Nadat ik met iedereen kennis had gemaakt en we koffie hadden gedronken en gegeten hadden, konden we lekker creatief aan de slag; Gloria had een heel leuk idee en legde uit wat we gingen doen. De opdracht was om te schilderen wat h20151107_152807-1iv met jou doet in je leven, of wat het voor je betekent, en dan als symbool er iets over schilderen. Na afloop kon iedereen er dan wat over vertellen en als je wilde het schilderijtje geven aan een van de andere vrouwen.

Emoties
Tijdens het schilderen was de sfeer ook zo leuk en ontspannen. Iedereen was lekker creatief bezig. Toen we klaar waren en om de beurt er iets over mochten vertellen kwamen er veel emoties los. Heel bijzonder om dit te hebben mogen ervaren. Ieder haar eigen verhaal over waarin hiv centraal staat in ons leven. Ik durf zelf bijna nooit open over m’n hiv status te praten en vind het heel leerzaam en moedig ook, om te zien hoe we dat hier wel kunnen en om te zien hoe andere vrouwen daar mee om gaan en hoe zij er in staan.

Opluchting
posidivas schilderijIk vond het heel leuk, ik heb ervan genoten om samen zo gezellig en bijna therapeutisch met dat creatief schilderen bezig te zijn. We hebben daar allemaal 1 ding hetzelfde en met elkaar gemeen. Je voelt dan echt dat je je daar dus absoluut niet voor hoeft te schamen, (of geheimzinnig over hoeft te doen). Het voelde ook echt als een opluchting, nadat iedereen wat had gezegd. Ik ben zo blij dat we dit met elkaar hebben kunnen delen.

Terrasje pakken
En als afsluiting van onze gezellige dag zijn we nog even met zijn allen naar de Markthal gelopen en hebben we daar gezellig een terrasje gepakt. Ik vond het een super geslaagde dag. We hebben ook nog veel telefoonnummers uitgewisseld en houden hopelijk contact.

Vaker doen
Ik zeg vaker doen! Daarom hoop ik ook dat we dit ook veel vaker zullen doen.
Alle dames nog bedankt voor de gezellige dag!

About The Author

redactie PVBlog

weblog door en voor vrouwen met hiv

Other posts by

Author his web site

11

11 2015

Your Comment