Voorzitter Hiv Vereniging

De Hiv Vereniging staat voor onvoorwaardelijke gelijkheid van mensen met hiv. We bieden onderling contact en ondersteuning en zetten ons in voor goede zorg en het bestrijden van stigma. Om dit in goede banen te leiden zijn het bestuur en de leden op zoek naar een:

Voorzitter

Onze ideale voorzitter is een sterke leider en verbinder en heeft oog voor de belangen van iedereen die leeft met hiv. Om daar goed vorm aan te kunnen geven, heeft het bestuur de voorkeur voor een kandidaat die zelf leeft met hiv.

Over de functie
Als voorzitter ben je in staat de vereniging en achterban te representeren naar buiten, en ben je een betrokken gids voor de leden. Je hebt daarnaast bestuurlijke ervaring die je inzet om de Algemene Ledenvergadering, het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur voor te zitten. Gezien je verbindende rol tussen het verenigingsbureau, het bestuur en de leden is communicatieve vaardigheid van groot belang.

Als persoon ben je omgevingsbewust en betrokken bij de verschillende doelgroepen en beleidsterreinen van de vereniging. Je bent activistisch ingesteld, niet bang om te onderhandelen en je uit te spreken, en diplomatiek. De Hiv Vereniging is actief in heel Nederland en op verschillende terreinen, dus sociale en praktische flexibiliteit is belangrijk. Samen met de directeur ben je het gezicht van de vereniging voor de leden, de pers en het publiek en niet bang om dat gezicht te laten zien. Het is dan ook een representatieve functie, waarbij het onderhouden van contacten met andere partijen en organisaties een belangrijk onderdeel is.

Als voorzitter zet je je gemiddeld vier tot zes dagen per maand in voor de vereniging. Een deel van dit werk kun je vanuit huis doen of door telefonisch te overleggen. Tenminste twee dagen per maand ben je in Amsterdam op het kantoor van de Hiv Vereniging aanwezig voor vergaderingen en overleg, en twee maal per jaar voor de Algemene Ledenvergadering. De functie is onbezoldigd. De bestuurstermijn bedraagt drie jaar met de mogelijkheid tot een herbenoeming voor nogmaals drie jaar.

Over de Hiv Vereniging
De Hiv Vereniging zet de komende jaren in op structurele gezondheidsbevordering, stigmabestrijding en onderling contact en ondersteuning van mensen met hiv. Daarnaast zitten we middenin de voorbereiding van de internationale conferentie AIDS2018, die dan in Amsterdam plaatsvindt. Van onze voorzitter vragen we dan ook een grote betrokkenheid bij deze thema’s en activiteiten.

De Hiv Vereniging is een belangenvereniging voor mensen die leven met hiv. Wij zijn een netwerkorganisatie met 1400 leden, honderden betrokken vrijwilligers en een staf van 6fte. Het bestuur is primair besluitvormend maar heeft ook uitvoerende en dienstverlenende taken. Daarbij wordt het ondersteund door de staf. Alle bestuursleden hebben een eigen portefeuille en zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de doelen die de leden op de Algemene Ledenvergadering vaststellen. Vanuit het Algemeen Bestuur is een Dagelijks Bestuur gekozen dat de dagelijkse en spoedeisende zaken behandelt. De werkrelatie tussen het dagelijks bestuur, de voorzitter en de directeur is vastgelegd in het directiestatuut.

Over de sollicitatieprocedure
Idealiter ben je als kandidaat al bestuurslid of in ieder geval actief lid van de vereniging (geweest). Als je niet actief binnen de vereniging bent (geweest) draai je eerst mee als aspirant-bestuurslid in het dagelijks bestuur en, bij goed functioneren, later als voorzitter.

De Hiv Vereniging streeft bij de samenstelling van het bestuur naar een betere afspiegeling van haar leden en doelgroepen. Daarom nodigt de vereniging hiv-positieve vrouwen en migranten nadrukkelijk uit te solliciteren naar deze bestuursfunctie.

Het bestuur wil graag tijdig kennis maken met kandidaten voordat de bestuurstermijn van de huidige voorzitter eindigt in november 2017. Heb je interesse in deze bestuursfunctie? Schrijf dan vóór 1 mei en bij voorkeur zo spoedig mogelijk een brief met je motivatie naar de Hiv Vereniging, t.a.v. het Bestuur, Postbus 15847, 1001 NH Amsterdam of een e-mail met motivatie en cv naar de officemanager, Reina Balvers: . Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Download hier de vacature (pdf).

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen