Gids over adoptie en hiv beschikbaar!

Adoptie en hiv
‘Positief geadopteerd’ van Hiv Vereniging ondersteunt (aspirant)adoptieouders bij hun beslissing een kind met hiv te adopteren en beantwoordt vragen die in dit verband kunnen worden gesteld. Openheid geven over hiv-status is trouwens nooit verplicht! Ervaringsverhalen van alle betrokken partijen worden afgewisseld met medische en sociaal-maatschappelijke informatie.

Juiste beeldvorming
Confrontatie met hiv kan nog steeds overdreven reacties veroorzaken, zoals angst en uitsluiting. Dit heeft onnodige en verstrekkende gevolgen voor hetmeisje (adoptie)kind met hiv en/of de ouders. Juiste informatie moet verkeerde beeldvorming over hiv wegnemen en kan stigmatisering en discriminatie van (adoptie)kinderen met hiv tegengaan en voorkomen. Veel ouders worstelen met de vraag of zij open moeten zijn over de hiv-status van hun kind. Duidelijk moet zijn dat er geen wettelijke plicht is om open te moeten zijn over de hiv-status van het kind.

Veel behoefte aan informatie over adoptie en hiv
De vereniging krijgt veel vragen over de manier waarop moet worden omgegaan met (adoptie)kinderen met hiv. Niet alleen mensen die werken op het terrein van adoptie, maar ook (aspirant)adoptieouders hebben veel behoefte aan juiste informatie over leven met hiv. HVN heeft daarom deze gids samengesteld met informatie over hiv, ervaringsverhalen van kinderen met hiv zelf en van (aspirant)adoptieouders en werkers in het veld. Ook een stappenplan voor aanpak van de thematiek, protocollen, medische en sociaal-juridische aspecten komen aan bod. Ronald Brands van de Hiv Vereniging: “Deze gids voldoet aan een grote behoefte bij (aspirant)adoptieouders en in de adoptiewereld. De vereniging wil juiste informatie geven om verkeerde beeldvorming over hiv weg te nemen om stigmatisering en discriminatie van kinderen met hiv te voorkomen”. De gids is in afstemming met de Stichting Adoptievoorzieningen samengesteld. De gids is gerealiseerd dankzij een sponsoring van Farmaceutisch bedrijf Janssen.rugtas

Bestellen
In het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort is de gids op donderdagmiddag 29 september 2011 gepresenteerd. De gids voor een ieder te bestellen via het Servicepunt van Hiv Vereniging. Bereikbaar op ma, di, do van 14.00 - 22.00 uur via telefoonnummer 020 - 689 25 77. Of via e-mail: . Vermeld duidelijk de naam van de brochure en uw adresgegevens. Betreft het meerdere exemplaren dan loopt de bestelling via het bestelformulier (downloaden pdf-document). Ook is de gids in zijn geheel hier te downloaden (pdf) of online door te bladeren. Of download de Engelstalige samenvatting (pdf).

Artikel
Lees ook het artikel 'Positief Geadopteerd' door Ejay de Wit uit Hivnieuws 133 - december 2011.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen