Alles over hepatitis C

Alles over hepatitis C - voor homomannen met hiv

Hepatitis C (Hep C of HCV) is een seksueel overdraagbare aandoening die vooral bij hiv-positieve homomannen voorkomt. De infectie kan net als hiv sociale gevolgen hebben. In deze folder (2013) vind je informatie over hepatitis C. De behandeling is in 2015 door de introductie van nieuwe medicatie enorm verbeterd. Informeer jezelf hierover bij je arts.

Samenvatting
folder hcv 200Hep C is een virusinfectie die op den duur kan leiden tot leverziekte en uiteindelijk tot leverkanker. Het verloopt in het begin meestal symptoomloos. De infectie kan bij hiv-positieven die geen hiv-remmers gebruiken sneller verlopen. Hep C wordt vooral overgedragen door bloed-bloedcontact, zoals bij het delen van snuifkokers, injectienaalden en shotattributen bij middelengebruik. Het virus wordt ook seksueel overgedragen. Uit steekproeven van de GGD in Amsterdam bleek dat afgelopen jaren rond de vijftien procent van de hiv-positieve homo- en biseksuele mannen die de poli bezochten ook Hep C had. Van de hiv-negatieve homo- en biseksuele mannen had de afgelopen jaren minder dan een procent Hep C.

Deze brochure is te bestellen via het Servicepunt van HVN: ma, di, do van 14.00 - 22.00 uur. Je kunt de brochure ook downloaden (pdf) of online doorbladeren.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen