Oproep: leden voor adviesraad voor genezingsonderzoek

De Hiv Vereniging is regelmatig actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek over hiv. We geven feedback, delen vragenlijsten of treden op als adviseur. In dit artikel delen wij een oproep van onderzoekers van het Universiteit Utrecht en Universiteit Maastricht. Zij zijn momenteel bezig met een onderzoek naar de gevolgen van hiv-genezing.

Let op: er zijn al voldoende mensen gevonden voor de adviesraad voor genezingsonderzoek, aanmelden is niet meer mogelijk.

Onderzoek naar genezing

Bij het sociaalwetenschappelijke onderzoek naar hiv-genezing is samenwerking met mensen met hiv en andere belangrijke groepen onmisbaar. Daarom zijn onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Maastricht University op zoek naar een diverse groep van vertegenwoordigers die deel uit willen uitmaken van een community advies board (CAB). De onderzoekers uit Utrecht en Maastricht werken samen, dus het gaat om 1 CAB voor de beide onderzoeken.

Community advies board

Lidmaatschap van het CAB houdt in dat je twee keer per jaar om advies gevraagd wordt over de uitvoering van de onderzoeken naar hiv-genezing van de twee universiteiten. De voertaal is Nederlands, dus het is belangrijk dat je Nederlands kan lezen en schrijven. Je krijgt een  vergoeding van €100 per sessie.

Op dit moment zijn de onderzoekers op zoek naar ongeveer 4 personen. Om de CAB zo divers en representatief mogelijk te maken willen ze graag deelnemers met de volgende kenmerken laten meedoen:

  • Iemand met hiv en een migratieachtergrond
  • Een jongvolwassene met hiv
  • Iemand van middelbare leeftijd met hiv
  • Iemand met hiv die niet uit de randstad komt
  • Een vrouw met migratieachtergrond van wie de partner met hiv leeft of zelf hiv heeft
  • Een partner van iemand met hiv die seks heeft met mannen

Dit zijn meer dan 4 kenmerken maar deze kunnen gecombineerd worden (bijv. een jongvolwassene met een migratieachtergrond).

Wil je meer achtergrondinformatie over het onderzoek zelf?

Klik hier voor het onderzoeksproject van de Universiteit Utrecht.
Klik hier voor het onderzoeksproject van de Universiteit Maastricht.

Verder onderzoek

Mocht je niet op kunnen treden als adviseur bij deze onderzoeken, maar lijkt het je wel leuk dit in de toekomst te doen? Meld je dan aan voor de werkgroep Medische Zaken en Zorg via deze link. Dan krijg je als eerste de oproep doorgestuurd wanneer er adviseurs gezocht worden. Ook kun je optreden als beoordelaar bij wetenschappelijk onderzoek als je dit interessant vindt.

Deze informatie is nuttig