België: webinar: Kwaliteit van leven voor mensen met hiv

Datum 07 oktober 2021

Dit webinar staat volledig in het teken van kwaliteitsvol leven met hiv. Experten lichten wetenschappelijk onderzoek toe over het thema en ervaringsdeskundigen vertellen je meer over hun eigen leven met hiv.

Op 7 oktober 2021 van 19.00 - 21.00 uur.

Dankzij de juiste medicatie is hiv vandaag een chronische aandoening geworden. Toch betekent leven met hiv meer dan dagelijks je hiv-remmers innemen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat (zelf)stigma, discriminatie en mentaal welzijn nog steeds grote uitdagingen zijn voor wie leeft met hiv.

Daar gaan we tijdens deze infoavond dieper op in. Ervaringsdeskundigen geven je hun kijk op wat een kwaliteitsvol leven met hiv voor hen betekent en hoe zij het aanpakken: hoe voelen zij zich goed in hun vel?

Daarnaast lichten we ook de meest recente wetenschappelijke inzichten toe. Onderzoeker Gert Scheerder en Beleidsmedewerker Ria Koeck van Sensoa vertellen je wat we vandaag weten over de noden van mensen met hiv. We bekijken de situatie in ons land en daarbuiten aan de hand van de Nodenbevraging van Sensoa enerzijds en diverse andere Europese onderzoeken zoals het recent gepubliceerde onderzoek Positive Perspectives.

Schrijf je hier in!

Deze informatie is nuttig