FAMILY.matters

 

memoryspel
 
memoryspel
 
memoryspel
 
memoryspel
 
family_sm.jpg
 
vertel_mij_sm.jpg

De Hiv Vereniging heeft in de zomer van 2006 het gezinsspel FAMILY.matters uitgegeven, speciaal bedoeld voor met hiv geconfronteerde gezinnen.

Welke keuzes maak jij in je leven met hiv?
Als kind of ouder met hiv brengt het dagelijks leven regelmatig uitdagingen en onzekerheden met zich mee. Het gebrek aan kennis over hiv in de omgeving (de veronderstelling dat kinderen met hiv binnen korte tijd zullen overlijden bijvoorbeeld), onnodige angst voor overdracht van hiv en het stigma dat kleeft aan hiv, sterkt de behoefte van gezinnen in ondersteunende informatie over het maken van afgewogen keuzes in leven met hiv.
Naast het verwerken van de diagnose, wennen aan medicatiegebruik, is de vraag aan wie je wel of niet vertelt over hiv een belangrijk vraagstuk voor ouders en kinderen. Een vraag als: "vertel je je omgeving over je hiv-status of juist niet, en welke overwegingen laat je hierin meewegen?" komt bijvoorbeeld aan de orde in het spel en de aanvullende brochure "Vertel mij wat!".

Meertalig
Het spel FAMILY.matters en de ingesloten brochure "Vertel mij wat!" is een drie-talig product. Alle informatie is geschreven in het Nederlands, Engels en Frans om de toegankelijkheid te vergroten.

Bestellen
Spel
Het spel is sinds september 2006 verkrijgbaar bij de hiv-behandelcentra. De Hiv Vereniging zal haar achterban attenderen op de mogelijkheid een exemplaar via het hiv-behandelcentrum te verkrijgen waar het kind en/of ouder in behandeling is. FAMILY.matters zal slechts via de hiv-behandelcentra verkrijgbaar zijn.

Brochure
De brochure "Vertel mij wat!" is tevens los van het spel verkrijgbaar en vanaf 21 augustus 2006 kosteloos te bestellen. Om te bestellen kunt u bellen met het Servicepunt van de Hiv Vereniging Nederland: 020-689 25 77, op ma - di - do van 14:00-22:00.

Speel het spel bij WEB.foundation
Online spelen
Op de website van WEB.foundation staat een interactief spel van FAMILY.matters. 27 van de 35 kaarten zijn daarin verwerkt. Online kunt u dus al kennismaken met dit memoryspel (rechts bovenin naast de twee afbeeldingen).

Downloaden
Op dezelfde website kunt u ook een exemplaar downloaden (pdf-file). U moet dan de foto's twee keer uitprinten, uitknippen en op karton of hout plakken. Met de handleiding erbij kunt u dan gaan spelen! (Zie link rechts bovenin naast de twee afbeeldingen).

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen