Positief werkt

Een vraagbaak over hiv en werk

voorkant postiefwerkt 150De Hiv Vereniging wordt vaak geconfronteerd met vragen over de manier waarop binnen een werkomgeving moet worden omgegaan met hiv en met werknemers met hiv. De confrontatie met hiv kan bij werkgevers of collega's een overdreven reactie teweegbrengen, die vaak verstrekkende gevolgen heeft voor de persoon met hiv. Tegenwoordig kunnen mensen met hiv, dankzij de medische ontwikkelingen, maatschappelijk goed blijven functioneren. Weer aan het werk gaan of blijven werken is voor velen een reële optie. Er zijn echter nog veel vooroordelen over hiv. De informatie op het gebied van leven met hiv en vooral ook van werken met hiv was verbrokkeld en onvoldoende beschikbaar.

De gids
In de gids 'Positief werkt' is de belangrijkste informatie gebundeld. Er worden vragen behandeld als: Wat betekent het voor iemands functioneren, hoe zit het met de privacy, is er kans op infectie en moeten collega's al dan niet geïnformeerd worden, is er sprake van onderschatting of overschatting van de belastbaarheid van betrokkene?

Positief werkt is een vraagbaak over hiv en werk, niet alleen bestemd voor werknemers met hiv, maar juist ook voor werkgevers, Arbo-diensten, reïntegratiebedrijven, verzekeringsartsen, arbeids- en bedrijfsgeneeskundigen, personeelsfunctionarissen en betrokkenen.
De Hiv Vereniging Nederland hoopt met de gids een bijdrage te leveren aan de verbetering van de positie van werknemers met hiv.

Hier vind je de volledige tekst van 'Positief werkt', (pdf-bestand). Of blader online door de gids.
Lees hier het persbericht wat is uitgegaan naar aanleiding van de overhadiging op 29 juni 2012.
Bezoek eveneens de website www.positiefwerkt.nl.

Bestellen
De gids is tevens te bestellen via het Servicepunt van de Hiv Vereniging Nederland, op ma - di - do van 14.00 - 22.00 uur op 020-689 25 77. Betreft het meerdere exemplaren dan loopt de bestelling via het bestelformulier (downloaden pdf-document).

Positief werkt is een uitgave van de Hiv Vereniging Nederland en kwam tot stand dankzij financiële ondersteuning van UCB Gilead.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen