Positief leert

positief_leert_kl.pngDeze gids is een vraagbaak over hoe om te gaan met hiv binnen de onderwijssector. De Hiv Vereniging wordt regelmatig geconfronteerd met vragen over de manier waarop binnen onderwijsinstellingen moet worden omgegaan met kinderen, leerlingen en studenten met hiv.

Juiste beeldvorming
De confrontatie met hiv kan in het onderwijs overdreven reacties veroorzaken die vaak verstrekkende gevolgen hebben voor het kind met hiv en/of de ouders. Positief leert wil door het geven van de juiste informatie verkeerde beeldvorming over hiv wegnemen en stigmatisering en discriminatie van kinderen, scholieren en studenten met hiv tegengaan.

 glas_kl.png
Informatief voor velen
De gids is zeer geschikt voor kinderen, leerlingen en studenten met hiv en hun (pleeg)ouders en/of verzorgers, maar ook voor bijvoorbeeld aspirant-adoptieouders. Daarnaast is de gids uitermate informatief voor het management van scholen en onderwijsinstellingen, leraren en docenten, decanen en anderen die binnen de onderwijssector werkzaam zijn of te maken hebben of gaan krijgen met kinderen en hiv. Ook is de gids geschikt voor hen die werkzaam zijn binnen bijvoorbeeld naschoolse activiteiten, maar ook bij sportclubs of vakantiekampen.

 spelen_schoolplein_kl.png

Ervaringen en praktische zaken
Ervaringsverhalen van kinderen, scholieren en studenten met hiv, (pleeg)ouders, schooldirecteuren, maar ook een stappenplan voor aanpak van de thematiek, protocollen, visie GGD, tips en verwijzingen staan centraal in de gids. Ook is een Engelstalige samenvatting opgenomen, gezien de diversiteit van de achterban van de vereniging en haar doelgroepen.

 zwemwater_kl.png

Bestelwijze voor één exemplaar: via het Servicepunt, tel: 020-6892577 - op ma - di - do van 14.00 - 22.00 uur. Bestelwijze bij meerdere exemplaren: met behulp van het bestelformulier (downloaden pdf-document).  Ook is de Nederlandstalige gids Positief leert en de Engelse samenvatting Positive learning als PDF beschikbaar. De Nederlandsalige versie is ook online door te bladeren.
Lees hier het persbericht rondom de stigmacampagne van 22 maart 2010 waarvan de gids een onderdeel was. Ook beschikbaar: handzaam informatiemateriaal om te gebruiken (in .pdf). 

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen