medisch - therapietrouw en meer

De zwakke plek van combinatietherapie is het ontstaan van resistentie. Resistent hiv wordt door hiv-remmers minder goed geremd. Resistentie kan als volgt ontstaan: Hiv vermenigvuldigt zich slordig. Bijna elk nieuw virus is een klein beetje anders dan het virus waarvan het een 'kind' is. Tussen dat andere virus kan resistent virus zitten.

 

Het ontstaan van resistentie is de zwakke plek van combinatietherapie. Hoe ontstaat resistentie en onder welke omstandigheden? Wat zijn de overeenkomsten tussen hiv en een nachtvlinder?

Om het ontstaan van resistentie tegen te gaan is het volgens de regels gebruiken van combinatietherapie van zeer groot belang. Het volgen van die regels wordt therapietrouw genoemd. Als je volledig therapietrouw bent, dan neem je alle medicijnen volledig volgens de regels in.

 

Voor een aantal hiv-remmers bestaan er voorschriften voor wat betreft het gebruik van voedsel. Bij sommige van die middelen mag je rondom de inname ervan niet eten en voor andere van die middelen moet je juist wel eten. Dergelijke regels kan het gebruik van combinatietherapie lastiger maken. Maar niet al die regels zijn even streng.

 

 

Tussen hiv-remmers en andere medicatie kunnen interacties (wisselwerkingen) bestaan. Naast invloed op de werkzaamheid kan een interactie ook effect hebben op de bijwerkingen.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen