medisch - veranderen van combinatie

Veel hiv-positieven die met de combinatietherapie zijn begonnen veranderen die combinatie op een gegeven moment. Voor die verandering kunnen verschillende redenen zijn.

Over therapiepauzes, of beter gezegd tijdelijke onderbreking van de therapie, is de laatste jaren veel te doen.  Op een enkele uitzondering na, geven deze onderzoeken een ongunstig effect van therapiepauzes.

Eind jaren 90 was het onderwerp therapiepauze in de mode. Die mode is inmiddels wel voorbij. Werd vroeger gehoopt dat dergelijke pauzes goed voor je zouden zijn, nu is de hoop daarover eigenlijk totaal vervlogen. Alleen lijkt het erop dat wanneer je naar de huidige criteria te vroeg bent begonnen, een therapiepauze niet slecht voor je hoeft te zijn.

Sommige hiv-remmers verdwijnen minder snel uit het lichaam dan andere en dat kan bij een therapiepauze lastig zijn. Wanneer je een therapiepauze houdt dan verdwijnen de hiv-remmers na de laatste inname gedurende een bepaalde tijd uit het lichaam. De bloedspiegels van de middelen worden dan lager en dat is, zoals bekend, een omstandigheid waarin resistentie kan worden geselecteerd.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen