Herdenken

quilt_schorer.pngEind 1984 riep Jeannette Kok vrijwilligers op te helpen met de organisatie van een herdenkingsbijeenkomst voor mensen die overleden waren aan de gevolgen van aids. Samen met psycholoog David Stein zette zij stappen voor de eerste Aids Memorial Day in Nederland. Die vond plaats in het voorjaar van 1985 in de Waalse Kerk in Amsterdam.Zo'n 200 mensen waren op de indrukwekkende en intieme bijeenkomst.
Zo begint het artikel over Aids Memorial Day in Hivnieuws 100 van juli/augustus 2007. Tot in 2013 vond deze herdenking jaarlijks plaats. De Hiv Vereniging Nederland organiseerde Aids Memorial Day, in samenwerking met Stichting ShivA,  jaarlijks in de Amsterdamse Dominicuskerk. In 2013 werd dit een ander vorm: Candlelight Memorial Concert in de Westerkerk te Amsterdam. Lees verder onder de rubriek Aids Memorial (te vinden links onderaan de website).

Veranderende wereld
HVN heeft 30 jaar lang hiv herdacht en heeft gemerkt dat de herdenkingsbehoefte verandert naar minder collectief en dat het meer specifiek wordt. Voor velen blijft 'stil staan' belangrijk, want herdenken is een eerbetoon aan hen, die er niet meer zijn. Daarom wil ze de mensen meer zelf de ruimte geven om deze herdenking in te vullen. De wereld van hiv is verandert en HVN verandert daarin mee. Ze richt zich meer op ondersteuning, emancipatie, belangenbehartiging en stigmabestrijding. Dat betekent niet dat er geen herdenking meer georganiseerd zou moeten worden, maar HVN zal deze organisatie niet meer op zich kunnen nemen. Indien anderen de organisatie willen doen, dan zal HVN uiteraard meewerken aan publiciteit via de kanalen waarover zij beschikt.

 

quilts8.gif Dit project beheert en exposeert de Nederlandse Quilts, gedenkdoeken ter nagedachtenis van mensen die zijn overleden.

"Tastbare stof tot nadenken"
Eén quilt zegt meer dan duizend woorden.

Daarnaast hebben zij op 30 november 2007 hun nieuwe website gelanceerd waarop herdenken centraal staat. Naast de gedenkdoeken is daar ook plaats ingeruimd voor het herdenken van dierbaren. Bezoek hun website: www.aidsmemorial.nl.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen