seksueel - naast 't condoom

Als iemand een reëel risico heeft gelopen op hiv, bijvoorbeeld jouw sekspartner, kan hij of zij een PEP-behandeling krijgen. PEP staat voor Post Exposure Profylaxis. Dit is een behandeling met hiv-remmers die zo snel mogelijk moet worden gestart nadat iemand risico heeft gelopen op hiv (liefst binnen twee uur; uiterlijk binnen 72 uur). Dan heeft het virus zich nog niet in het lichaam genesteld.

Post Exposure Profylaxis (PEP) kan hiv-infectie voorkomen wanneer iemand mogelijk in aanraking is gekomen met hiv. Vroeger werd PEP niet gegeven wanneer die aanraking via seks ging. Tegenwoordig is men daarover minder moralistisch. Het wordt tijd dat deze voornemens ook universeel uitgevoerd gaan worden.

Voor de site mantotman.nl heeft Mediaplanet een filmpje gemaakt over PEP en het gebruik ervan.
"Wanneer je onveilig hebt gevreeën kan het zijn dat je geïnfecteerd bent met hiv. Wat moet je doen als je denkt dat je gïnfecteerd kan zijn? Het medicijn PEP kan de oplossing zijn. In deze online video is arts Nynke de Vrieze van GGD Amsterdam aan het woord. Zij legt uit wat het gebruik van PEP inhoudt en wanneer je er voor in aanmerking komt. Wil jij alles weten over het PEP? Bekijk dan nu deze online video!"

 

Sinds 2006 blijkt uit drie grote trials dat mannenbesnijdenis een preventief effect heeft wat betreft hiv-infectie. Aan het in Afrika invoeren van grootschalige besnijdenis zitten een aantal haken en ogen. En hoe zit dat eigenlijk in Nederland?

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen