leven met hiv - relaties en seks

Je relatie kan goed op z’n kop staan als je te horen krijgt dat je hiv hebt.

Als je partner geen hiv heeftrelaties
Voel je je schuldig omdat je hiv hebt? Heeft je partner risico gelopen? Voel je je gelijkwaardig aan je partner? Neem je extra verantwoordelijkheid om te voorkomen dat je partner hiv oploopt?

Als je partner ook hiv heeft
Speelt het dat de een via de ander hiv heeft opgelopen?

Als je geen partner hebt
Ben je bang dat je geen partner meer krijgt nu je hiv hebt? Heb je liever een partner die ook hiv heeft of juist niet? Of maakt je dat niet uit?

seksualiteit

Iedereen is anders
Seksuele beleving en gedrag verschillen van persoon tot persoon. En er zijn ook verschillen tussen groepen: tussen mannen en vrouwen; tussen homoseksuelen, hetero’s en biseksuelen. Het maakt uit of je vrijgezel bent of een relatie hebt. En een monogame relatie is anders dan een open relatie. Het maakt uit of je (seks)-partner hiv heeft of niet, of dat je dat niet weet. Losse contacten kunnen eenmalig zijn, maar je kunt ook een of meer vaste seksmaatjes hebben. Sommigen hebben seks onder invloed van middelen. En er zijn ook verschillen naar afkomst. 

positieve seksualiteit 1Positieve seksualiteit
Deze brochure biedt informatie en inspiratie rondom seksualiteit van mensen met hiv. Een deel van de informatie gaat specifiek over hiv, bijvoorbeeld: (wanneer) vertel je over je hiv? Of: hoe kun je met hiv moeder of vader worden? Andere informatie gaat over seksualiteit in z’n algemeen – bijvoorbeeld over genieten van seks en over seksuele problemen.  Je kunt de brochure hier downloaden of bestellen via het Servicepunt van de Hiv Vereniging Nederland, tel: 020-6892577 - op ma - di - do van 14.00 - 22.00 uur, per e-mail bereikbaar via . Online doorbladeren kan ook.

“Hiv is in mijn seksleven nooit een problem geweest, al had ik dat wel verwacht. Ik heb het altijd eerlijk vooraf verteld en ik vrij veilig. Er is nooit een vriendin afgehaakt en ik heb ook nooit terughoudendheid gemerkt. Dat is me heel erg meegevallen.“

Seksuele problemen
Als je seksuele problemen hebt (of die nou met je hiv te maken hebben of niet), kun je dit bespreken met je hiv-consulent. Je kunt je ook door je consulent of door je huisarts laten doorverwijzen naar een seksuoloog.

Vragen over veilig vrijen en soa’s?
Bel de Aids Soa Infolijn: 0900 204 2040 (10 cent per minuut) of mail (binnen twee werkdagen antwoord).

Voor mensen in je omgeving: hoe reageer jij op iemand met hiv?omgeving_150
Deze pagina’s zijn geschreven voor als je iemand in je omgeving kent die hiv heeft. Hoe reageer je daar op? Heb je met iemand te doen? Denk je dat iemand met hiv nog maar kort te leven heeft met veel ziekte en ellende? Denk je dat hiv alleen voorkomt onder homo’s en dat iedereen met hiv een wild seksleven heeft gehad? Ben je woedend of teleurgesteld omdat je het nu pas te horen krijgt? Of omdat je het via via te weten bent gekomen? Ben je bang dat je zelf risico hebt gelopen? Of weet je er eigenlijk heel weinig vanaf?

De nieuwe brochure 'Positieve seksualiteit' is uit. Boordevol informatie over genieten van seksualiteit, tips van specialisten, kinderwens, seksuele problemen, informatie over soa's, omgaan met het risico om hiv over te dragen en nog veel meer. Aanvullend op al deze informatie zijn de korte persoonlijke verhalen van mensen met hiv. Dat maakt het onderwerp persoolijk en herkenbaar. Hieronder een impressie van die verhalen. De informatie is ook al online te vinden onder 'Informatie -> Seksueel'.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen