dossiers

Hepatitis C (HCV, Hep C) is een virusinfectie die op den duur kan leiden tot leverziekte en uiteindelijk tot leverkanker. Het verloopt in het begin meestal symptoomloos. De infectie kan bij hiv-positieven die geen hiv-remmers gebruiken sneller verlopen. Het virus kan ook seksueel overgedragen worden. Dat lijkt bijna alleen voor te komen bij homomannen met hiv.

De praktijk van het vergoeden van behandeling van lipodystrofie is weerbarstig. De Hiv Vereniging wil dat veranderen en een beter beeld krijgen van de problematiek. Via een flitspanel van het hivnetforum is de input van hiv-positieven gevraagd.

De financiering van de zorg is aan het veranderen en de overheid moet bezuinigingen. Daardoor dreigt de kwaliteit van de hiv-zorg te verminderen. De veranderingen zullen waarschijnlijk pas in 2014 of later ingevoerd worden. De Hiv Vereniging staat samen met andere organisaties op de bres om de goede kwaliteit van zorg te behouden.

AIDS2018 LOGO WEB MAIN HOR 500

In 2018 is Amsterdam aan de beurt om de Wereld Aids Conferentie te organiseren. Dat betekent dat er een grote uitdaging ligt voor de Hiv Vereniging en alle andere Nederlandse organisaties die actief zijn op het gebied van hiv en aids om grofweg 20.000 bezoekers vanuit de hele wereld welkom te heten. Volg de website aids2018.org.

Voorbereidingstijd
De Wereld Aids Conferentie wordt elke twee jaar in een andere stad en op een ander continent georganiseerd. De organisatie is in handen van de International Aids Society (IAS), een non-profit organisatie gevestigd in Genève. Dergelijke conferenties hebben niet alleen veel voorbereidingstijd nodig maar er moet ook met vele partijen overleg plaats vinden om tot een goed programma te komen. Een conferentieprogramma dat evenwichtig is, dat wetenschappelijk excellent is en dat aandacht geeft aan alle groepen die sleutelposities innemen in de strijd om de aidsepidemie te beëindigen. Daarnaast nemen lokale en regionale organisaties van de stad die de Wereld Aids Conferentie organiseert een bijzondere plek in.

Coördinerende Conferentie Commissie
Voor Amsterdam AIDS 2018, is de Hiv Vereniging geselecteerd als lokale partner. In de wandelgangen van de IAS wordt deze commissie kortweg CCC genoemd. Deze commissie bepaalt uiteindelijk de inhoud en de vorm van de conferentie. In Durban, waar de conferentie in 2016 plaatsvond (kijk voor een impressie op het verenigingsblog of bij Posidivas), kwam de commissie voor Amsterdam 2018 voor de eerste keer bij elkaar. Bij de afsluiting van de conferentie heeft Amsterdam zich gepresenteerd.

Oproep
De Wereld Aids Conferentie in Amsterdam is voor de hiv-community in Nederland een heel goed moment om haar zichtbaarheid te vergroten, de sociale acceptatie te verbeteren en de wereld welkom te heten. Wil jij je aansluiten bij de denktank van de Hiv Vereniging die activiteiten gaat ontwikkelen en voorbereiden of later meewerken om de plannen uit te werken en/of uit te voeren? Meld je dan aan bij het Servicepunt () of bel op ma, di do van 14.00 - 22.00 uur naar 020 - 689 25 77. Meer informatie over de werkgroep Aids2018 lees je in de oproep bij vrijwilligerswerk..

 

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen