hiv in beeld - fotoreportages

Boeiend, sterk, persoonlijk - deze fotoserie...
Op 21 september 2012 namen bijna 200 mensen vanuit 10 landen over de hele wereld een foto, die samen het verhaal vormen van de lasten en de triomfen van eenieder die met hiv leeft of er in directe zin iets mee te maken heeft. Het resultaat is samengevat in een foto-essay genaamd: A Day With HIV, bedoelt als bewustwordings- en anti-stigma fotocampagne. Bekijk hier de Engelstalige website.

Tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks op 1 december 2009 (Wereld Aids Dag) heeft Brenda Mugabona (15), sinds haar geboorte hiv-positief, het eerste exemplaar van de nieuwe brochure 'Positief leven' overhandigd aan topadvocaat Oscar Hammerstein, die open met zijn hiv omgaat. 'Positief leven' is de nieuwe voorlichtingsgids voor mensen die net de diagnose hiv hebben gekregen.

Zondag 20 april 2008 vond het symposium 'All about HIV, all about us' van de Hiv Vereniging Nederland (HVN) plaats voor mensen met hiv en hun naasten. In het cultuur- en congrescentrum Antropia te Driebergen/Zeist begon de dag met een plenair gedeelte waarin aandacht was voor 25 jaar hiv en aids. In de middag volgden 17 workshops met gevarieerde onderwerpen.

Van 60 hiv-positieven vind je hier naast hun portret een uitspraak over waar zij kracht uit halen. Een paar voorbeelden: 'Een positieve instelling is de basis van het slagen', 'Ik vertrouw op mijn innerlijke kracht', 'Ik ben positief en ik blijf positief, dat kan niemand mij afnemen'.
(project & fotografie: Lisette van Hooijdonk 2001)

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen