medisch nieuws 2017

De Hiv Vereniging wil graag in contact komen met mensen die een meetbare viral load hebben. Vorig jaar werd wetenschappelijk vastgesteld dat mensen met een niet meetbare (ondetecteerbare) viral load het virus niet kunnen overdragen. Dat is goed nieuws voor heel veel mensen met hiv, want het neemt veel zorgen weg.  

De boodschap U=U (“Undetectable is Uninfectious”) is sindsdien één van de kernboodschappen van de Hiv Vereniging. Maar de vereniging is er natuurlijk voor iedereen met hiv, dus ook voor mensen waar de viral load (door welke omstandigheden dan ook) nog steeds meetbaar is.  

Jouw viral load is meetbaar. Hoe ga jij daarmee om en hoe bekijk je de boodschap U=U? Wat is de reden dat je viral load meetbaar is? Graag wil de Hiv Vereniging met je in gesprek. Op welke manier wil je ondersteund worden door de Hiv Vereniging, welke informatie heb je nodig, hoe kijk je aan tegen de U=U boodschap?  

Ervaringen, meningen en behoeften die uit dit gesprek naar voren komen willen we gebruiken voor de informatievoorziening aan mensen met hiv. Denk aan algemene informatie op de website, portretten en citaten van mensen in artikelen op de website. het verenigingsblad plus> en communicatie rondom de boodschap U=U. De werkgroep communicatie van de vereniging zet het gesprek op en zal contact met je opnemen.

Wil jij deelnemen aan dit gesprek, meld je dan bij het Servicepunt: 020 – 689 25 77 op ma, di, do van 14.00 – 22.00 uur. Of stuur een e-mail onder vermelding van ‘meetbaar’ met je naam en e-mailadres waarop we je kunnen benaderen en je telefoonnummer naar .

Uit onderzoek blijkt dat mensen met hiv vaker en op jongere leeftijd ouderdomsziekten krijgen zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte of nierproblemen. Vroegtijdige behandeling van hiv en een gezonde leefstijl geven betere vooruitzichten.

Twee groepen vergeleken
Zes jaar lang heeft de AGEhiV Cohort studie in Amsterdam mensen met hiv van boven de 45 jaar vergeleken met een groep die wat samenstelling en levensstijl betreft veel overeenkomsten heeft. Zij hebben gekeken naar de aanwezigheid van en risicofactoren voor hart- en vaatziekten, neurologische problemen, nier- en leverziekten, botontkalking en fragiliteit bij hiv-positieve en hiv-negatieven. Vrijdag 27 januari 2017 zijn Judith Schouten en Katherine Kooij gepromoveerd op dit onderzoek.

Vast onderdeel behandeling
Op dit moment is 42% van de mensen met hiv in Nederland ouder dan 50. Aandacht voor het risico op ouderdomsklachten tijdens de consulten in het hiv-behandelcentrum en goede samenwerking met andere medisch specialisten is belangrijk. Ook voor mensen met hiv zelf is het goed om te weten wat zij precies kunnen doen om zo goed en gezond mogelijk oud te worden.

Informatieve links

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen