vacatures en vrijwilligerswerk

Bij de Hiv Vereniging werkt een groot aantal vrijwilligers. Zonder hun inzet kunnen de meeste activiteiten niet worden gerealiseerd. Je vindt ze in het landelijk bestuur, bij alle secties maar ook de regionale afdelingen en steunpunten worden door vrijwilligers draaiend gehouden. Wil jij je kennis en tijd beschikbaar stellen bekijk dan hier de openstaande vacatures of neem contact op met de afdeling in jouw buurt.

Je wordt vrijwilliger bij de Hiv Vereniging of je hebt interesse? Hier kun je lezen wat het vrijwilligerswerk bij de vereniging inhoudt. Je kunt zelf aangeven welk werk je het liefst zou doen en hoeveel tijd en energie je erin wilt steken als je dat voor jezelf al duidelijk hebt. Ook als je tijd en energie beperkt zijn kun je veel voor anderen betekenen. In ruil daarvoor wil de vereniging je ook graag iets bieden. De vereniging doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt om je werk met plezier en goed te kunnen doen. Een vrijwilliger verbindt zich aan de kernwaarden van de vereniging:  gelijkwaardig, verbindend en respect voor diversiteit.  Je bent dus welkom als vrijwilliger als jij deze drie punten ook belangrijk vindt!

De Hiv Vereniging staat voor onvoorwaardelijke gelijkheid van mensen met hiv. We bieden onderling contact en ondersteuning en zetten ons in voor goede zorg en het bestrijden van stigma. Om dit in goede banen te leiden zijn het bestuur en de leden op zoek naar een:

Voorzitter

Onze ideale voorzitter is een sterke leider en verbinder en heeft oog voor de belangen van iedereen die leeft met hiv. Om daar goed vorm aan te kunnen geven, heeft het bestuur de voorkeur voor een kandidaat die zelf leeft met hiv.

Over de functie
Als voorzitter ben je in staat de vereniging en achterban te representeren naar buiten, en ben je een betrokken gids voor de leden. Je hebt daarnaast bestuurlijke ervaring die je inzet om de Algemene Ledenvergadering, het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur voor te zitten. Gezien je verbindende rol tussen het verenigingsbureau, het bestuur en de leden is communicatieve vaardigheid van groot belang.

AIDS2018 LOGO WEB VER SIMPLIFIED 125 2Ter voorbereiding en uitvoering van de verenigingsactiviteiten gedurende de Wereld Aids Conferentie 22 t/m 28 juli 2018

De Wereld Aids Conferentie (WAC) wordt om de twee jaar door de International Aids Society (I.A.S.) georganiseerd. Voor elke editie kiest het bestuur van I.A.S. een andere stad. Voor de conferentie van 2018 is de keus gevallen op Amsterdam. De conferentie vindt plaats van 22 t/m 28 juli 2018. Gezien de belangstelling tijdens de vorige conferenties, kunnen we rekenen op ongeveer 20.000 bezoekers.

Global Village
Naast het wetenschappelijke programma, zal onder auspiciën van de LCPC (Leadership and Community Program Committee) de Global Village worden georganiseerd. De Global Village is een plek waar niet alleen conferentiedeelnemers komen, maar  waar bezoekers ook vrijelijk toegang hebben om elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan allerhande workshops, debatten en cultuur- en ontspanningsactiviteiten. Dit is bij uitstek het podium waar de Hiv Vereniging zich tijdens de conferentie optimaal kan profileren. De vereniging zoekt hiervoor enthousiaste vrijwilligers die zich bezig gaan houden met het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten die tijdens deze conferentie vanuit de vereniging worden georganiseerd.

De Hiv Vereniging zoekt vrijwilligers voor:
het Diner op Dinsdag
de Lunch op Woensdag

Het Diner op Dinsdag en de Lunch op Woensdag zijn activiteiten van regio Amsterdam van Hiv Vereniging  en vinden plaats op de Eerste Helmersstraat 17 in Amsterdam.
We zoeken een kok voor de lunch en een medewerker die helpt met de voorbereidingen.

Positieve Vrouwen was ooit een goed draaiende sectie binnen de Hiv Vereniging Nederland, maar is begin deze eeuw opgeheven. Het weblog ‘Posidivas’ is daar zeker geen vervanging van. Het wil wel een plek zijn waar vrouwen met hiv zich kunnen herkennen. Waar ze mogelijk inspiratie op kunnen doen.

Vind jij, hiv-positieve vrouw, het leuk om te schrijven over je leven, wat hiv daarin voor rol speelt en hoe je tegen alledaagse dingen aankijkt? Is het spelen met tekst en beeldmateriaal iets voor jou? Wil jij helpen om met regelmaat nieuwe verhalen op het weblog Positieve Vrouwen te plaatsen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het bestuur van de Hiv Vereniging Nederland (HVN) heeft een besluit genomen over een vervolg op het nieuwsmagazine Hivnieuws. Er is besloten dat Hivnieuws niet meer zal verschijnen. In plaats daarvan komt er een verenigingsblad dat aansluit op en aanvullend wordt aan een nieuwe website van de HVN die eind 2016 klaar moet zijn. Dit nieuwe verenigingsblad moet vanaf 2017 gaan verschijnen. Het jaar 2016 zien we als overgangsjaar, waarin de communicatiemiddelen van de HVN onder de loep worden genomen en op elkaar worden afgestemd. In dat overgangsjaar willen we drie keer een blad uitbrengen met achtergronden en verdieping van het (medische) nieuws over hiv en leven met hiv.

Input leveren
Een belangrijke rol in de nieuwe opzet is weggelegd voor een redactieraad, bestaande uit vertegenwoordigers van de secties en regio’s van de HVN, de staf en het bestuur en andere actieve leden. Deze redactieraad zal twee à drie keer per jaar bij elkaar komen om te overleggen over onderwerpen waaraan aandacht zou moeten worden besteed in het verenigingsblad en/of de website.

Uitvoer door redactie
Deze onderwerpen worden vervolgens opgepakt door een redactie, bestaande uit schrijvers, illustratoren en fotografen, die de onderwerpen vertalen in artikelen voor het verenigingsblad en/of de website.

Hiv Vereniging Nederland nodigt migranten met hiv uit om deel te nemen aan de Werkgroep Migrantenbelangen. De werkgroep is een denktank en ondersteuningsgroep van en voor migranten met hiv. De werkgroep zal Engels als voertaal hebben. Voorzitter van de werkgroep is het bestuurslid Migrantenbelangen van HVN.

Positive Kids zet zich in voor gezinnen waarin hiv voorkomt, de zogenaamde ‘hiv-geconfronteerde gezinnen’ en is onderdeel van de Hiv Vereniging Nederland.
 
Positive Kids organiseert activiteiten waar kinderen tot 18 jaar en hun ouders een veilige omgeving wordt geboden waarin zij vrij kunnen zijn en hiv slechts een bijkomstigheid is. Hoofdactiviteit is een jaarlijks ontmoetingsweekend, dat wordt georganiseerd samen met een team van enthousiaste vrijwilligers.

Positive kids is op zoek naar mannelijke vrijwilligers voor ons jaarlijks terugkerende weekend. Dit jaar vindt het plaats bij Stayokay in Soest van 4 september vanaf 15.00 uur tot 6 september 15.00 uur. Wie heeft er zin en tijd om mee te helpen met het organiseren, helpen en bezig houden van de kinderen door middel van sport/spel/knutsel/muziekactiviteiten en kinderdisco of nog andere te verzinnen activiteiten? Het thema dit jaar is Afrika.

Een redacteur maatschappelijke en juridische informatievoorziening (v/m), (4 uur per week)

De werkgroep maatschappelijke en juridische belangenbeharting wordt gevormd door een bestuurs - en een staflid van de HVN en deskundige vrijwilligers. Ze bepaalt voor een belangrijk deel de activiteiten van de vereniging op het gebied van juridische en maatschappelijke belangenbehartiging. Ter versterking van de werkgroep wordt een redacteur Informatievoorziening gezocht.

De werkgroep maatschappelijke en juridische belangenbehartiging bestaat uit een bestuurslid en een staflid van de HVN en diverse deskundige vrijwilligers. Ze bepaalt voor een belangrijk deel de activiteiten van de vereniging op het gebied van juridische en maatschappelijke belangenbehartiging.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen